Band aan vooravond van transformatie

Band aan vooravond van transformatie

De band staat aan de vooravond van een grondige transformatie. Dit zei Herman Vreecken van het Goodyear Innovation Center in Luxemburg tijdens het Nationaal Bandencongres 2014.
Trends
Vreecken noemde een aantal trends die voor structurele veranderingen zullen zorgen. Zo is er de stijgende olieprijs, ook weer door de recente onrusten in het Midden-Oosten. “Het aantal auto’s zal groeien, vooral in Azie, en olie wordt schaarser. Hierdoor zal de olieprijs stijgen. Er wordt gezocht naar alternatieven.” Ook de wetgeving zal volgens Vreecken invloed hebben op de toekomst van de band, vooral op het vlak van duurzaamheid, recycling en verkeersveiligheid,  waaronder de verplichting van TPMS in november. “Ook komt er steeds meer verkeerscommunicatie tussen voertuigen. De band krijgt hiermee een grote rol, onder meer met ingebouwde chips.”
Banden en onderhoud
Volgens Vreecken zal ook de bandenmarkt grondig veranderen door nieuwe communicatie met de klant, bijv. via Facebook, en een andere manier van het gebruik van de auto, bijv. de deelauto. “Hierdoor zal de onderhouds- en de bandenmarkt veranderen.” Verder noemde hij de komst van smallere banden met een grotere diameter. “Dit leidt onder meer tot minder verlies van energie en dus een kleinere rolweerstand.  Ook komt de Air Maintainance Tyre met luchtdruk regeling, waarbij geen luchtverlies door ventiel.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.