Goodyear presenteert informatiesysteem banden

Goodyear presenteert informatiesysteem banden

Op de Autosalon van Genève presenteert Goodyear een compleet informatiesysteem dat bestaat uit een band, sensoren en cloudgebaseerde algoritmen. Deze communiceren via een mobiele app met wagenparkbeheerders.
Wagenparkbeheerder
De slimme band staat voortdurend met de wagenparkbeheerders in contact en zorgt realtime voor uitwisseling van gegevens. Volgens Goodyear is hierdoor optimaal gebruik van de band mogelijk voor een veiligere en meer rendabele mobiliteit en maximale bedrijfstijd. De sensoren in de slimme band leveren samen met het voertuig en informatie van externe partijen gegevens aan de eigen algoritmen van Goodyear. Dit levert informatie op over de status van de band – zoals slijtage, temperatuur en bandenspanning . Deze informatie wordt voortdurend geactualiseerd en gedeeld met de wagenparkbeheerders.
Onderhoud
“De informatie over de prestaties en slijtage van de band vormen een real-time signaal dat aangeeft als er onderhoud nodig is”, aldus Christ Delaney, Directeur van Goodyear Europe. “Dit type proactief onderhoud biedt wagenparkbeheerders de mogelijkheid om potentiële serviceproblemen met banden precies vast te stellen en op te lossen, nog voordat ze ontstaan. Voor beheerders van een gedeeld wagenpark is het van cruciaal belang om proactief bandenservice te regelen, zowel met het oog op de klantervaring als op het bedrijfsmodel.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.