Michelin lanceert twee endurro fietsbanden

Michelin lanceert twee endurro fietsbanden

Michelin wild mud advancedIn 2014 brengt Michelin twee nieuwe enduro banden op de markt: de Wild Rock’R Advanced reinforced en de Wild MUD Advanced reinforced.
Voor de ontwikkeling van deze banden heeft Michelin samengewerkt met de twee wereldkampioenen Fabien Barel (drie maal wereldkampioen downhill) en Pierre Edouard Ferry (kampioen free ride).
Reinforced technologie
De banden zijn voorzien van Michelin’s reinforced technologie, die is afgestemd op enduro rijden bijdraagt aan meer weerstand van het karkas. De banden hebben een extra beschermingslaag die van de ene hieldraad tot aan de andere loopt. Er is minder risico op lekrijden door knelshocks. Deze De opbouw is tubeless ready.
Herprofileren
Het profiel is exclusief gepatenteerd en is geschikt is voor herprofileren. De bovenkant van het laagste deel van de noppen is hiervoor een referentie en geeftn aan waar men bij het herprofileren moet snijden. Dat zorgt gegarandeerd voor een zuiver, nauwkeurig en snel resultaat. Een patentaanvraag hiervoor loopt nog, aldus Michelin.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.