Michelin: bandenmarkt toont tekenen van herstel

Michelin: bandenmarkt toont tekenen van herstel

De bandenmarkt laat tekenen van herstel zien. De krimp lijkt kleiner te worden. Dit blijkt uit de marktcijfers over de maand juli, die door Michelin zijn gepubliceerd.
De markt voor OE personenautobanden in Europa (inclusief Rusland en Turkije) is in juli met 4 procent op jaarbasis gegroeid. De eerste zeven maanden van 2012 laten nog een daling van de verkopen zien, en wel van 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De vervangingsmarkt daalt met zes procent op jaarbasis. In de eerste zeven maanden van dit jaar bedroeg de daling nog 10 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
De bandenmarkt voor zwaar vervoer in Europa kromp in juli met één procent op jaarbasis, een kleine verbetering ten opzichte van de twee procent daling in de eerste zeven maanden van dit jaar. De vervangingsmarkt voor zwaar vervoerbanden stortte in juli in met 11 procent, een verbetering ten opzichte van de 23 procent daling dit jaar.
In Amerika groeide de OE-markt voor personenautobanden in juli met 26 procent, meer dan het gemiddelde van dit jaar. De vervangingsmarkt groeit 8 procent op jaarbasis, hoewel deze nog steeds een procent lager is dan vorig jaar.
De Amerikaanse OE bandenmarkt voor zwaar vervoer steeg in juli met 13 procent op jaarbasis, en 17 procent over de eerste maanden van dit jaar. De  vervangingsmarkt steeg in juli met 2 procent en staat daarmee in contrast met de afname dit jaar van 4 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.