21 juni 2018: Nationaal Fietscongres

21 juni 2018: Nationaal Fietscongres

Op donderdag 21 juni 2018 vindt in Rotterdam het 7e 7e Nationaal Fietscongres plaats. Het thema voor dit jaar is ‘Fietsgeluk’.
Onderdelen
In het kader van het thema ‘Fietsgeluk’ zijn er verschillende onderwerpen: ‘Fiets tussen stad en plattenland’, ‘Meer ruimte voor de fiets’, ‘Gericht stimuleren fietsgebruik’, ‘Fietsveiligheid’ en ‘Wind uit de andere hoek’. Daarnaast zijn er sessies waarvoor geinteresseerden sessie-ideeën konden indienen.
Ook wordt de Tour de Force-Innovatieprijs uitgereikt aan de meeste prikkelende, vernieuwende, overtuigende en uitvoerbare fietsinnovatie van 2018. De winnaar wordt gekozen door de aanwezige deelnemers en ontvangt 10.000 euro om de innovatie in de praktijk te brengen.
Fietsplan
Rotterdam wil als gastheer voor het Nationaal Fietscongres de aandacht vestigen op het Rotterdamse Fietsplan 2016-2018 om de stad bereikbaar te houden. Tijdens het Nationaal Fietscongres is te zien wat de omslag in denken de stad en haar fietsers heeft opgeleverd.
De afgelopen tien jaar is het aandeel fietsen in Rotterdam met 60% gestegen terwijl het autogebruik nagenoeg stabiel is gebleven. Het Rotterdamse college wil de groei in het fietsgebruik nog verder stimuleren door de fietsers onder meer meer ruimte, comfort en snelheid te geven.
Het congres gaat van start om 10.00 uur in de Hulstkamp Gebouw Rotterdam en duurt tot 17.00 uur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.