Goodyear truckbanden verbreken wereldrecord

Goodyear truckbanden verbreken wereldrecord

De Iron Knight van Volvo Trucks heeft twee wereldsnelheidsrecords voor trucks verbroken op speciale truckbanden van Goodyear. Dit laat de bandenproducent weten.

Samenwerking
De speciale banden van Goodyear zijn het resultaat van een voortdurende samenwerking tussen de bandenfabrikant en Volvo Trucks. De banden droegen er aan bij dat de 2.400 pk sterke Iron Knight truck vanuit stilstand over een afstand van 1.000 meter in een tijd van 21,29 seconden aflegde. De behaalde snelheid bedroeg gemiddeld 169,09 km/u. The Iron Knight verbrak ook het snelheidsrecord voor de afstand over 500 meter vanuit stilstand en behaalde een topsnelheid van 276 km/u.

Goodyear Truck Racing
De technologie voor de truckbanden voor het wereldsnelheidsrecord is gebaseerd op ervaringen met Goodyear Truck Racing banden.. De stuurbanden zijn in de maat 315/70R22.5 en de banden op de aangedreven wielen in de maat 495/45R22.5. Beide uitvoeringen zijn geconstrueerd op de standaard karkassen van Goodyear-truckbanden met speciaal ontwikkelde loopvlakpatronen en compounds voor het loopvlak.

De snelheidspoging werd uitgevoerd op een afgesloten testcircuit in het noorden van Zweden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.