Q2: winst Bridgestone meer dan verdubbeld

Q2: winst Bridgestone meer dan verdubbeld

BridgestoneIn het tweede kwartaal steeg de nettowinst van Bridgestone met meer dan 50 procent tot 740 miljoen dollar, vergeleken met het tweede kwartaal 2012. Dit blijkt uit het zojuist verschenen halfjaarverslag.
1e half jaar
Het bedrijfsresultaat met steeg met 63,9 procent tot 1,16 miljard dollar en de omzet met 19,4 procent tot 9,1 miljard dollar.
Hiermee sluit Bridgestone een goed eerste half jaar af. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar steeg de nettowinst met 56 procent tot 1,17 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat nam in deze periode met 42 procent toe tot 1,9 miljard dollar en de omzet steeg met15 procent tot 17 miljard dollar.
Trend
Als redenen voor deze stijging noemt Bridgestone onder meer de verbeterde leveringscapaciteit, de hogere omzet uit hoogconcurrerende producten en een efficiëntere werkwijze van het management. Men zegt dat de omzet de trend in de mondiale bandensector volgt: sterk neerwaarts in Europa en sterk stijgend in Azië. De omzet uit banden voor de mijnbouw steeg extra hard door een sterk verhoogde productiecapaciteit voor deze banden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.