Dunlop Sport Maxx Race 2 op nieuwe Porsche 911 GT3

Dunlop Sport Maxx Race 2 op nieuwe Porsche 911 GT3

Dunlop Sport Maxx RaceDe nieuwe Dunlop Sport Maxx Race 2 wordt als eerste montage geleverd op de nieuwe Porsche 911 GT3. Dit werd bekend gemaakt op de eerste dag van de Autosalon van Genève.

Ontwikkeling
Dunlop lanceerde tijdens de beurs de nieuwe Sport Maxx Race 2 als opvolger van de Sport Maxx Race. De band werd samen met Porsche ontwikkeld om te voldoen aan de strenge vereisten voor de nieuwe 911 GT3. De eerste generatie van Sport Maxx Race-banden werden op het vorige model van de GT3 gemonteerd.

Bewezen
Dunlop heeft zich bij Porsche Motorsport al uitvoerig bewezen met recente, origineel gemonteerde uitrustingen voor de originele 911 GT3, de Cayman GT4 en de 911 GT3 RS. Hiermee werden successen geboekt in onder meer de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van de Nürburgring.

De nieuw ontwikkelde Sport Maxx Race 2 bestaat uit een uniek rubbermengsel afkomstig uit de racesport, een cruciaal element voor betere, krachtigere rijprestaties. Dit racemengsel warmt sneller op dan normale mengsels, wat de wrijving tussen band en straat verbetert. Dit leidt tot buitengewoon goede grip en langdurig stabiele prestaties bij het rijden met krachtige, sportieve auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.