Vredestein Sprint Classic scoort in bandentest

Vredestein Sprint Classic scoort in bandentest

Auto Bild Klassik heeft recent de jaarlijkse bandentest gepubliceerd, waarin ook de Vredestein Sprint Classic is getest.
Top 3
De Vredestein-band is geëindigd in de top 3 in een jaarlijkse bandentest van Auto Bild Klassik, het Duitse autotijdschrift voor klassieke auto’s. Volgens het oordeel biedt de Sprint Classic de beste prijs-kwaliteitsverhouding, de beste grip en de kortste remweg van alle geteste modellen op natte wegen. De auto die werd gebruikt voor de test van Auto Bild Klassik was de Austin-Healey 3000, die oorspronkelijk werd bestuurd door Pat Moss, een vrouwelijke pionier in de racewereld. In de jaren ’50 en ’60 won ze vele races en in 1960 was ze de eerste vrouw die de Rally Liège-Rome-Liège won.
Rijgedrag
De Vredestein Sprint Classic 185 R15 werd onderworpen aan acht tests op het Wachauring-circuit net buiten Wenen. Rijgedrag, remmen, aquaplaning en prestaties op natte oppervlakken en rijgedrag, remmen, rolweerstand en geluid op droge oppervlakken. De conclusie van Auto Bild Klassik is dat Vredestein “harmonieus rijgedrag biedt bij het nemen van bochten en veel grip op zowel droge als natte oppervlakken, evenals nauwkeurig stuurgedrag met goede feedback en korte remafstanden.” (Foto: Apollo Vredestein)

Dit bericht heeft één reactie

  1. Een mooi resultaat voor Vredestein, wat ook uit de test naar voren komt is dat namaak niet alleen goedkoop maar ook slecht is ( Retro )
    Je wil met je klassieker geen remweg tekort komen. Dan heb je een keer minder geld uitgegeven aan banden maar zit je met misschien wel onherstelbare schade.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.