Equipmentproducent Nexion koopt hefbrugfabrikant Stenhoj

Equipmentproducent Nexion koopt hefbrugfabrikant Stenhoj

Equipmentproducent Nexion Automotive Solutions heeft de Deense hefbruggen-fabrikant Stenhoj Group gekocht. Dit meldt Automotive Werkplaats.
75 procent
Nexion neemt een belang van 75 procent in het bedrijf: de overige aandelen blijven in handen van de familie Dyoe. Beide equipmentleveranciers bedrijven focussen op andere delen van de wereld. Het nieuwe gezamenlijke bedrijf draait met tweeduizend medewerkers een omzet van circa 340 miljoen euro.
Het Italiaanse Nexion, onder meer bekend van de merken Corghi en Mondolfo, is vooral actief in het zuiden van Europa, China, Noord- en Zuid-Amerika, terwijl Stenhoj vooral in Noord-Europa en Australië actief is. “Het bouwen van sterke partnerships is cruciaal om een winnaar te kunnen zijn in de toekomst”, zegt Soeren Dyoe Madsen, die ceo blijft van het bedrijf. “Door deze deal ontstaat een van de sterkste equipmentleveranciers in Europa en misschien wel van de wereld.”
Stokvis
Stokvis Equipment is distributeur van Stenhoj Group producten voor de Nederlandse markt. Directeur Arian van den Berg verwacht niet dat er iets verandert op de Nederlandse markt. Nexion heeft in Nederland onder meer Maha, Explora en Nijboer Blijstra als partners. “Het is beide bedrijven niet te doen om een aanpassing van de distributiestructuur voor de West-Europese markt, ze richten zich nadrukkelijk op groeimarkten zoals de VS.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.