Van den Ban haalt Armstrong naar Europa

Van den Ban haalt Armstrong naar Europa

Van den Ban Autobanden in Hellevoetsluis is een joint venture gestart met Zafco in Dubai voor de rentree van het Amerikaanse bandenmerk Armstrong in Europa. Het merk werd voorgesteld tijdens The Tire in Keulen. Dit meldt Automotive Werkplaats.
Nieuw leven
Armstrong werd in 1912 opgericht Amerika en kwam in de jaren 80 in handen van Pirelli. Banden- en onderdelenimporteur Zafco in Dubai nam de merkrechten over van Pirelli en besloot Armstrong Tyre nieuw leven in te blazen. In de Verenigde Staten en een aantal andere landen is er inmiddels een complete lijn bedrijfs- en personenwagenbanden beschikbaar. Zafco wil het merk weer in Europa op de markt brengen door een joint venture op te richten met bandenimporteur Van den Ban.
Kwaliteitsmerk
Armstrong wordt in de markt gezet als een volledig op zichzelf staand kwaliteitsmerk dat de concurrentie aan moet kunnen met merken als Hankook en Maxxis. Van den Ban mag het merk in 47 Europese landen op de markt brengen en stelde Calvin Kreukniet aan als brandmanager. Er wordt gestart met drie verschillende zomerbanden die vanaf begin 2019 leverbaar zijn in 115 verschillende maten. Daarna breidt het assortiment uit tot 160 zomermaten, en eind 2019 volgen winter en allseasonbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.