Band op spanning gaat slimme Bandenpomp ontwikkelen

Band op spanning gaat slimme Bandenpomp ontwikkelen

Band op spanningBand op Spanning gaat een zogeheten slimme Bandenpomp ontwikkelen. Hiervoor heeft deze organisatie zonder winstoogmerk een investering van 75.000 euro ontvangen via investeerdersnetwerk Investormatch, zo is op de website te lezen.
Tankstations
Volgens Band op Spanning directeur Laurens Drogendijk zijn de gangbare luchtpompen bij tankstations op een aantal gebieden voor flinke verbetering vatbaar. Met de slimme Bandenpomp wil hij voorkomen dat de 70 procent van de automobilisten die de banden oppompt, alsnog met een verkeerde bandenspanning de weg op gaat. Na een pitch tijdens een bijeenkomst van investeerders is hij hiervoor een geldleningsovereenkomst met een particuliere investeerder aangegaan.
Verdienmodel
Het verdienmodel van de luchtpomp is gebaseerd op inkomsten vanuit de locatiepartners waar Band op Spanning mee samenwerkt. Drogendijk denkt aan plekken als grote parkeerterreinen, winkelcentra, meubelboulevards of bedrijven. Dit model maakt een kapitaalinjectie aan de start noodzakelijk. “Er is geld nodig om de pomp te ontwikkelen en te produceren.”
Band op Spanning is een organisatie zonder winstoogmerk die zich ten doel heeft gesteld om de schadelijke invloed die auto’s hebben op ons milieu en de leefomgeving te verminderen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.