Teijin gaat productiecapaciteit aramide vergroten

Teijin gaat productiecapaciteit aramide vergroten

TeijinTeijin Aramid in Emmen gaat haar aramide productiecapaciteit voor de Twaron supergaren uitbreiden. Dit heeft het bedrijf bekend gemaakt.

High performance banden
Met jet vergroten van de productiecapaciteit gaat Teijin investeren in nieuwe spin-technologie voor de Twaron-faciliteit. Reden is dat de vraag naar Teijin’s para-aramide vezel Twaron toeneemt gezien de toenemende populariteit van high performance banden. De nieuwe spin-technologie stelt het bedrijf in staat om de productiecapaciteit te vergroten. De nieuwe technologie zorgt ook voor verdere automatisering van het spin-proces, waardoor operators aanzienlijk minder fysiek belastend werk hebben. Dit is in lijn met de plannen van Teijin Aramid om de productie verder te automatiseren en HSE-aspecten (Health, Safety, Environment) te verbeteren. De uitbreiding van de spin-capaciteit staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019.

Twaron supergaren
Vanaf 1 april 2017 heeft Teijin al haar aramideactiviteiten in één wereldwijd bedrijfsonderdeel samengevoegd. Sindsdien is Teijin Aramid verantwoordelijk voor alle aramide- en polyethyleenproducten die het bedrijf produceert, ontwikkelt en verkoopt. Het bedrijf heeft nu productiefaciliteiten voor aramide in Thailand (Teijinconex neo), Japan (Teijinconex en Technora) en in Nederland (Twaron en Endumax).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.