Bandenfabrikanten aantrekkelijk om in te beleggen

Bandenfabrikanten aantrekkelijk om in te beleggen

FEuroabrikanten van autobanden zijn mogelijk een aantrekkelijke investering. Dit zegt vermogensbeheerder Schroders in een analyse, waarover Finanzen.nl bericht.

Toeleveranciers
Met het herstellen van de economie schaffen consumenten weer meer auto’s aan en is Schroders vrij positief over met name Europese autofabrikanten. Maar de belegger die echt op koopjesjacht is zou volgens de vermogensbeheerder eens moeten kijken naar de fabrikanten van autobanden. Men is van oordeel dat toeleveranciers aan de autofabrikanten aantrekkelijker zijn dan de fabrikanten zelf: “Vooral fabrikanten van autobanden, zoals Michelin, Goodyear en Bridgestone”, zo schrijft Finanzen.nl. “Dit komt voornamelijk vanwege de vraag naar nieuwe banden voor auto’s die al een tijdje op de weg rijden. Doorgaans vervangt een bestuurder de banden van zijn wagen na een jaar of 3 à 4. De aantrekkende autoverkopen van de laatste jaren geven de makers van de banden nu dus een steuntje in de rug.”

Vervangen
Volgens Schroders verdienen de makers van autobanden meer op het vervangen van oude banden dan van het plaatsen van banden onder nieuwe bolides. Bovendien zijn fabrikanten van premium banden goed in staat geweest om hun prijzen op dezelfde hoogte te houden: “Hierdoor weten ze ook nog winst te maken wanneer de prijzen van grondstoffen zoals rubber stijgen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.