Bridgestone lanceert X30 en X40 motorbanden

Bridgestone lanceert X30 en X40 motorbanden

Bridgestone Battlecross X30Bridgestone lanceert de nieuwe motorcrossbanden Battlecross X30 voor middelhard terrein en Battlecross X40 voor hard terrein.

MX profiel
Beide nieuwe banden zijn voorzien van het geavanceerde MX-profiel en van blokdesigntechnologie, ontwikkeld en getest onder de zwaarste motorcross omstandigheden. Het profiel van de Battlecross voorbanden heeft van links naar rechts asymmetrisch gegoten blokken, die zorgen voor veel stabiliteit tijdens het remmen en bij accelereren en veel vertrouwen inboezemende grip in de bocht bij alle hellingshoeken.

Castle Block technologie
De achterbanden zijn vervaardigd volgens de nieuwe Castle Block-technologie van Bridgestone, die zich kenmerkt door gegoten, afgeronde blokken. Dit geeft de banden een groter edge-effect, waardoor de acceleratie en het bochtengedrag verbeteren. En voor de eerste keer in de motorcross past Bridgestone bij de X30- en X40-achterbanden de Cooling Fin-technologie toe, die zorgt voor een geringere warmteontwikkeling als gevolg van de herhaalde vervorming van de zijwanden.

De Battlecross X30 voor middelhard terrein zal in Europa leverbaar zijn in twee maten voor de voorband en vier maten voor de achterband, en de X40 voor hard terrein in één maat voor de voorband en drie maten voor de achterband.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.