Nokian trekt eigen winterbandenlabel terug

Nokian trekt eigen winterbandenlabel terug

Nokian heeft haar eigen (winter)bandenlabel teruggetrokken, na ernstige protesten van de ETRMA (European Tyre & Rubber Manufacturers Association). Dit bevestigt deze organisatie. Op 22 november heeft Nokian al haar bandenverkopers gevraagd “onmiddelijke stoppen met het gebruik van de Nokian Sneeuw en IJs sticker.”
De Finse bandenfabrikant kwam eerder deze maand met een eigen winterbandenlabel. Daarmee leek men de tekortkoming van het EU Bandenlabel aan de kaak te willen stellen, namelijk dat dit geen Sneeuw en IJs prestatie-informatie bevat. Dit stuitte op bezwaar bij de ETRMA, dat daarop de autoriteiten in Finland, Noorwegen en Zweden vroeg om dit initiatief een halt toe te roepen. Ook heeft men haar leden gevraagd zich te distantiëren van de Nokian Sneeuw en IJs sticker.
De ETRMA heeft aangegeven dat er voor een Sneeuw en IJs aanduiding verdere analyse nodig is. De organisatie zegt goede consumenteninformatie over ijs en sneeuw te gaan ontwikkelen als er een correcte en betrouwbare testmethode voor beschikbaar is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.