Bridgestone lanceert haar eerste AA-band

Bridgestone lanceert haar eerste AA-band

Bridgestone heeft de nieuwe Ecopia EP001S band geintroduceerd, Bridgestone’s eerste band met een Europees AA-bandenlabel voor brandstofefficiency en grip op nat wegdek.
De Ecopia EP001S is volgens Bridgestone één van de eerste banden ter wereld met een Europees AA-bandenlabel en een AAA label volgens het Japanse labelsysteem. De band zal worden verkocht als het Ecopia vlaggeschip in de Europese vervangingsmarkt, aanvankelijk in de populaire maat 195/65 R15 91H.
Het ontwerp van de Ecopia EP001S omvat Bridgestone’s NanoPro-Tech compound. Hij heeft een minimaal energieverlies en een lage rolweerstand. De band heeft een goede grip op nat wegdek. Het speciale compound zorgt voor een 16 procent betere rolweerstand dan de Ecopia EP150. Ook is de remweg 11 procent korter op nat wegdek.
Naast de goede brandstofefficiency en de grip op nat wegdek zijn de slijtage en de remweg op droog wegdek goed en vergelijkbaar met de Ecopia EP150, aldus Bridgestone. De Europese verkoop van de band begint deze maand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.