Yokohama verstevigt zijn Amerikaanse truckbanden-assortiment
(Foto: Shutterstock)

Yokohama verstevigt zijn Amerikaanse truckbanden-assortiment

Yokohama brengt twee nieuwe, commerciële truckbanden uit. Zowel de 124R, als de 505C zijn allseason-banden die voor Amerikaanse markt bestemd zijn.

De 124R is in negen maten beschikbaar, van 17,5 tot 22,5 inch. Hij is gemaakt voor regionale bestel- en bezorgvloten en heeft diepe lamellen om beter te kunnen remmen op nat of besneeuwd wegdek. De vier golvende omtrekgroeven moeten verder voor extra tractie en een gelijkmatige slijtage zorgen. De bandenmaker stelt verder dat een extra breed loopvlak de contactdruk met het wegdek beter verdeelt. Dit verlengt op zijn beurt weer de levensduur van de band. Het karkas is verder vernieuwbaar en stijve schouderribben zorgen voor meer stabiliteit.

“De 124R is gebouwd voor blijvende waarde. Het geeft wagenparken zekerheid aan bedrijven met zijn langere originele levensduur van het loopvlak en prestaties het hele jaar door”, vertelt Tom Clauer, manager productplanning bij Yokohama, in een persbericht. “Bovendien heeft de 124R een onbeperkte garantie van zes jaar voor het vernieuwen van de behuizing op alle maten van 17,5 inch en 19,5 inch. Daarnaast is er zeven jaar garantie op alle maten van 22,5 inch.”

505C

De 505C werd tegelijk met de 124R geïntroduceerd en is een snelwegband. Hij vervangt de MY507A en heeft een nieuw ontworpen loopvlakpatroon. Daarnaast heeft hij een anti-chip compound om langer mee te gaan en een sterke riemconstructie draagt hier ook aan bij.

Het merk stelt daarentegen dat de 505C niet alleen op de snelweg presteert. Brede blokken en ribben moet voor meer tractie in de modder en sneeuw zorgen. Brede omtrekgroeven helpen bij waterafvoer en golvende, laterale groeven zorgen voor meer grip op nat wegdek. Daarnaast moeten trechtervormige tredegroeven ervoor zorgen dat wegafval die bodem van de groef niet bereikt, zodat de behuizing niet beschadigd raakt. “Meer tractie, meer uptime. Dat is waar het bij de 505C om draait: hij is gemaakt om lang mee te gaan”, stelt Clauer verder. “Hij biedt wagenparken de levensduur en duurzaamheid die nodig zijn om hun winstmarges te verhogen.” De 505C is verkrijgbaar in drie maten: 385/65R/22.5, 425/65R/22.5 en 445/65R/22.5.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.