Yokohama start levering banden voor Formula 2

Yokohama start levering banden voor Formula 2

Yokohama Rubber Co Ltd is begonnen met de levering van de banden voor het FIA Formula 2 Championship, die op 16 april begint op Silverstone (Groot-Brittannië). De bandenfabrikant maakte bekend voor de droge weersomstandigheden de Advan A005 te leveren en de Advan A006 voor de natte omstandigheden. Beide banden zijn speciaal ontworpen voor de Formule 2 kampioenschap. De bandenmaat voor de voorzijde is 240/600R13 en voor de achterzijde 300/600R13.
Het Formule 2 kampioenschap werd in 2009 opnieuw geïntroduceerd als opstap naar de Formule 1. De auto’s in het Formule 2 kampioenschap worden ontworpen door het Formule 1 team Williams Grand Prix Engineering. Tijdens de officiële testsessie op Silverstone vorige maand reden de nieuwe Formule 2 auto’s met de Advan racebanden 2 seconden sneller dan het vorige model. Er staan voor dit jaar 16 races op het programma.
Yokohama levert sinds 2006 ook banden voor het FIA World Touring Car Championship (WTCC). Daarnaast worden er Yokohama banden geleverd voor het Japanse F3 kampioenschap, het Duitse F3 kampioenschap en in Nederland voor onder andere de Suzuki Swift Cup.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.