Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) verhoogt prijzen

Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) verhoogt prijzen

Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) verhoogt haar prijzen. Het bedrijf zegt haar prijzen te moeten verhogen als gevolg van beperkte beschikbaarheid en stijgende prijzen voor grondstoffen.
Hogere kosten
Volgens Yokohama leidt de situatie op de mondiale grondstoffen- en logistieke markt momenteel tot grote gevolgen voor Yokohama off-highway banden in termen van beschikbaarheid van en kosten voor grondstoffen en verzending: “De prijzen voor natuur rubber, synthetisch rubber en chemicaliën zijn sterk gestegen. Hetzelfde geldt voor de kosten van zeevracht.” Volgens President EMEA Angelo Noronha worden de stijgende kosten van sommige belangrijke grondstoffen een steeds grotere uitdaging en stijgen de prijzen door het dak: “Dit zorgt voor sterke effecten, waarvan de meeste zullen worden geabsorbeerd door YOHT EMEA. De gevolgen voor onze klanten zullen zich daarom tot een minimum beperken. Een prijsstijging van 4,5 tot 5,5 procent zal echter onvermijdelijk zijn.”
Volledige portefeuille
De eerste prijsverhoging van 4,5% tot 5,5% werd doorgevoerd op 1 januari 2021. De nieuwe prijsstelling zal van toepassing zijn op de volledige portefeuille van Yokohama Off-Highway Tires EMEA (Alliance en Galaxy-merken) en zal ingaan op 1 april 2021. (Foto: Yokohama)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.