Winterbandenrijders passen rijgedrag minder vaak aan

Winterbandenrijders passen rijgedrag minder vaak aan

Winters verkeerWinterbandrijders passen hun rijgedrag minder snel aan bij winters weer (13%) dan mensen die zonder winterbanden rijden. Dit zegt autoverzekeraar Allsecur naar aanleiding van haar winterenquête.
Uit deze enquete bleek dat 40% van de automobilisten liever thuis blijft als de wegen glad zijn en 29% waagt zich bij sneeuw liever niet op de weg. Bij een weeralarm stapt 21% liever niet in de auto “Die laatste groep zijn veelal berijders van auto’s voorzien van winterbanden”, aldus Allsecur Marketingmanager Johan Van den Neste. “Ondanks dat het beter is langzamer te rijden op winterse dagen ergert 12% zich aan trage automobilisten. Vooral automobilisten met winterbanden ergeren zich hieraan. Ze denken dat ze met winterbanden dusdanig meer grip op de weg hebben, dat ze hun snelheid niet aan hoeven te passen.”
Allsecur enquêteerde 5.000 automobilisten, zowel haar eigen klanten als lezers van het AD, de Volkskrant, Het Parool en Trouw. Uit de enquete bleek ook dat zij maar wat doen bij een glij- en slippartij, aldus Allsecur: “12% reageert verkeerd, 6% weet helemaal niet wat te doen en 11% gaat op de rem staan.”
De kans op kleine blikschades is 60% groter bij winters weer dan bij normaal weer. Ook is er een groot verschil tussen een onaangekondigde winterse dag en een aangekondigde.  Volgens marketingmanager Johan Van den Neste zijn er 35% minder schademeldingen als automobilisten zijn gewaarschuwd voor gladde wegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.