Winterbanden moeten in theorie rij-examen

Winterbanden moeten in theorie rij-examen

De kennis over de voordelen van winterbanden moet deel gaan uitmaken van de theorie voor het rij-examen. Dit zegt Roger Griggs, Director of Communications bij Kwik-Fit UK.
Aanleiding is de uitkomst van onderzoek van Kwik-Fit in Groot-Brittannië, waaruit blijkt dat de meerderheid van de Britse automobilisten te weinig afweet van winterbanden. 68 procent gaf aan niet het verschil te kennen tussen winter- en zomerbanden. Een kwart (23 procent) zei nooit van winterbanden te hebben gehoord. Daarom doet kwik-Fit een beroep op de overheid om in de rij-opleiding ook de voordelen van winterbanden op te nemen. Griggs: “Het theorie examen is het enige moment dat de overheid het onderwerp veiligheid op de weg verplicht onder de aandacht kan brengen.”
De theoretische test van de Driving Standards Agency (DSA) omvat vragen die afkomstig zijn uit een pool van bijna 1.000. Griggs: “Maar zelfs in zo’n groot aantal vragen komt het onderwerp winterbanden niet voor.”
Al eerder bleek uit een onderzoek van Michelin UK dat de gemiddelde Britse automobilist te weinig afweet van winterbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.