Winterbanden in betere staat dan zomerbanden

Winterbanden onder personenauto’s hebben doorgaans een betere conditie dan zomerbanden. Dit blijkt uit het gepresenteerde Rolling Wheel onderzoek in opdracht van Vaco.
Onregelmatige slijtage
Van alle auto’s op zomerbanden heeft 42% tenminste één band met een onregelmatige slijtage of een andere vorm van schade. Voor winterbanden is dat ‘slechts’ 14%. Volgens Branchemanager Edwin Brinksma is een oorzaak hiervoor dat de gemiddelde leeftijd van winterbanden jonger is dan die van zomerbanden: “Het is dus logisch dat er minder sprake is van slijtage en schadegevallen. Maar de belangrijkste oorzaak is dat auto’s op winterbanden in de regel twee keer per jaar voor de bandenwissel in de werkplaats komen. De banden kunnen daarom vaker worden gecontroleerd op gevaarlijke gebreken. Deze twee controles hebben met recht een belangrijke positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid.””
Schade
Het Rolling Wheel onderzoek werd voor de vierde keer uitgevoerd in opdracht van Vaco. Van de onderzochte 1.500 voertuigen blijkt 41% ten minste één band met slijtage of schade te hebben.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.