Winst Michelin stijgt, omzet daalt

Winst Michelin stijgt, omzet daalt

De winst van Michelin is in het eerste half jaar van 2014 met 23 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Dit blijkt uit het uitgebrachte halfjaar verslag.
Bedrijfsresultaat
De winst kwam uit op 624 miljoen euro, vorig jaar was dat nog 507 miljoen. De omzet  daalde in het eerste half jaar van 2014 tot 9,7 miljard euro, een jaar eerder was dat nog 10,2 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,07 miljard euro, vorig jaar was dat 903 miljoen.
Michelin spreekt zelf van een competitieve markt in het eerste half jaar, waarin men is geslaagd haar bedrijfsresultaat met bijna 200 miljoen euro te verbeteren. “In deze periode kon Michelin haar koppositie in de wereld behouden dooreen continue aanvoer van innovaties die werden gewaardeerd door fabrikanten, en een ambitieuze strategie.”
Grondverzetbanden
Michelin verwacht in het tweede half jaar een onveranderde vraag naar personenauto en truckbanden onveranderd in de traditionele markten en China. De andere nieuwe markten zien een vertraging, vooral in het OE segment. Alleen de OE vraag naar grondverzetbanden blijft verbeteren Voor geheel 2014 verwacht Michelin een marktgroei van 3 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.