Winst Delticom keldert 38 procent

Winst Delticom keldert 38 procent

De Duitse bandenverkoper Delticom heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een omzet van 280,4 miljoen euro behaald, 5,8 procent minder dan de 297,7 miljoen in dezelfde periode 2011. De winst over de eerste negen maanden nam met 37,9 procent af tot 11,7 miljoen euro, volgens Delticom voornamelijk door de hogere vaste kosten. In de eerste negen maanden van 2011 bedroeg de winst nog 19 miljoen euro. In het derde kwartaal bedroeg de omzet 87,2 miljoen euro, 12,3 procent minder dan de 99,4 miljoen euro in dezelfde periode in 2011.
“Na een zwak eerste half jaar van 2012 bleef ook de omzet in het derde kwartaal zwak”, zegt Delticom. “In de zomer was de handel in banden teleurstellend. Vervolgens startte het winterbandenseizoen langzamer dan vorig jaar. Ondanks een goede vraag naar winterbanden in sommige Europese landen, verwachten wij de omzet van vorig jaar niet meer te overtreffen.
Als gevolg van deze slechte resultaten en de ‘uitdagende marktcondities’ heeft Delticom haar winstverwachting voor het hele jaar naar beneden bijgesteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.