Wheelright wint Intertraffic Innovation Award 2016

Wheelright wint Intertraffic Innovation Award 2016

Het Britse Wheelright Tyre Management Technology heeft tijdens de vakbeurs Intertraffic 2016 in de categorie ‘Veiligheid’ de Intertraffic Innovation Award 2016 gewonnen met haar Wheelright Tyre Pressure Technology systeem.

Bandenspanning
Het systeem is in staat om de bandenspanning van ieder voertuig vanaf het wegdek te meten. Hiervoor zijn er in het wegdek sensoren gemonteerd, waar het voertuig overheen dient te rijden. Vervolgens meet het systeem de aslast, de bandendruk en de profieldiepte. Het is vooral geschikt voor fleetowners die hiermee snel de conditie van de banden van het gehele wagenpark kunnen meten. De gegevens worden per auto opgeslagen aan de hand van het kenteken. Ook afwijkingen of problemen, zoals bijv. overmatige slijtage of abnormale slijtageplekken, worden gesignaleerd.

Verkeerstechnologie
Intertraffic Amsterdam is ‘s werelds grootste vakbeurs voor verkeerstechnologie. De vakbeurs is bedoeld voor beleidsmakers, specialisten en operationeel medewerkers binnen overheden, ingenieurs- en adviesbureaus en het bedrijfsleven in het algemeen.
De Intertraffic Innovation Awards werden gepresenteerd in vijf verschillende categorieën: Traffic Management; parkeren; Veiligheid; Smart Mobility en Infrastructuur.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.