VS organiseert 15e nationale banden veiligheidsweek

VS organiseert 15e nationale banden veiligheidsweek

Van 29 mei tot en met 4 juni 2016 vindt in de Verenigde Staten de 15e nationale banden veiligheidsweek plaats. Initiatiefnemer en sponsor is de brancheorganisatie Rubber Manufacturers Association (RMA).

Voorlichting
Aan de veiligheidsweek nemen bandenproducenten, bandendealers, autobedrijven en aanverwante organisaties deel. Zij sponsoren activiteiten en zorgen voor informatie die automobilisten eraan herinneren dat een correcte bandenspanning en onderhoud veiligheid en financiële voordelen bieden.

Veiligheid
“Doel van de nationale banden veiligheidsweek is om mensen te herinneren aan het belang van goed onderhoud aan de banden”, aldus Anne Forristall Luke, voorzitter van de RMA. “Goed onderhouden banden hebben een bewezen positieve invloed op veiligheid, sparen consumenten geld en hebben een voordeel voor het milieu door een lager brandstofverbruik.”

De deelnemende bedrijven zorgen voor voorlichting over bandenonderhoud, gratis controles van bandenspanning en aandacht in de media. De veiligheidsweek is een onderdeel van de campagne ‘Be Tire Smart’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.