Vredestein Wintrac Pro verslaat favorieten in winterbandentest

Vredestein Wintrac Pro verslaat favorieten in winterbandentest

Tien winterbanden werden door Autobild getest onder winterse omstandigheden. De afgelopen voorjaar in Keulen gepresenteerde UHP winterband Vredestein Wintrack Pro laat favorieten als de Continental Wintercontact TS 850 P en de Goodyear Ultragrip Performance achter zich. Dit meldt Automotive Werkplaats.
Test
Autobild, het Duitse zusterblad van Autoweek, test ieder jaar een indrukwekkende hoeveelheid banden. Dit keer waren er tien verschillende Ultra High Performance banden in de maat 245/45 R18 V aan de beurt. Ze werden getest op een snelle BMW 5-serie. De dit voorjaar op The Tire Cologne gelanceerde Vredestein Wintrac Pro kwam als winnaar naar voren.
Beste
De nieuwe winterband van het Nederlandse merk in Indiase handen presteerde beter dan de Continental WinterContact TS 850 P en de Kleber Krisalp HP3 die samen op de tweede plaats eindigden.
De Dunlop Winter Sport 5, de Goodyear UltraGrip Performance, Bridgestone Blizzak LM001, de Pirelli Winter Sottozero 3, de , de Falken Eurowinter HS01, en kregen het predicaat ‘goed’.
De Nexen Winguard Sport 2 kwam niet verder dan een ‘voldoende’ terwijl de Sunny Snowmaster SN3830 niet wordt aanbevolen door de testers van Autobild Sportscars. (Foto: Apollo Vredestein)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.