Vredestein wint Eurobike Award 2019

Vredestein wint Eurobike Award 2019

Vredestein heeft tijdens de 28e editie van de Eurobike met de Fortezza Flower Power-fietsband een Eurobike Award gewonnen. Die heeft de bandenproducent bekend gemaakt.
Paardenbloem
In totaal waren er bijna 400 deelnemers aan de award. De nieuwe band van Vredestein werd geproduceerd met een unieke nieuwe techniek waarbij rubber werd gebruikt uit de wortels van de paardenbloem. Volgens Apollo Vredestein biedt het rubber niet alleen betere prestaties, maar scoort ook hoog op het gebied van duurzaamheid. Aangezien de huidige bronnen van natuurlijk rubber naar verwachting in 2022/23 niet meer voldoen aan de wereldwijde vraag en ontbossing een wereldwijde zorg is, is de nieuwe techniek die door Vredestein wordt gebruikt een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid.
Award
De 28e editie van Eurobike, de grootste fietsexpositie ter wereld, vond plaats in Friedrichshafen, Duitsland, van 4 tot 7 september. Net als in de voorgaande jaren doen de beste producten die op de tentoonstelling te zien zijn mee aan de wedstrijd voor de Eurobike Award. Op 6 en 7 augustus kwam een professionele jury van zes personen bij elkaar om de hoogtepunten voor het komende jaar te kiezen.
Vredestein heeft nu een beperkte uitgave van 250 Fortezza Flower Power-banden in maat 25/622 aangeboden aan klanten, elk voorzien van unieke nummers en gepresenteerd in een unieke verpakking.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.