Vredestein Quatrac 5 wint in all-season bandentest

Vredestein Quatrac 5 wint in all-season bandentest

De Vredestein Quatrac 5 all season band is als beste uit de bus gekomen in de jaarlijkse all season bandentest van Auto Bild Allrad. Dit laat de bandenproducent weten.
Voorbeeldig
In de test werden zeven all-season banden vergeleken in de maat 235/55 R19. De Quatrac 5 kwam als eerste uit de bus met de score ‘vorbildlich’. Het was ook de enige band in de test die geen directe zwakke punten bleek te hebben.
De zeven banden werden aan vier tests onderworpen, elk in drie verschillende categorieën: sneeuw (tractie, remmen, rijgedrag en slalom), nat wegdek (aquaplaning, rijgedrag, bochten en remmen) en droog wegdek (rijgedrag, remmen, lawaai en rolweerstand). Aan de resultaten van elke test werd een gewicht toegekend en de eindbeoordeling was gebaseerd op de score hiervan.
Beste balans
Auto Bild beschreef de Quatrac 5 als een “uitstekende all-season band met de beste rijeigenschappen onder alle weersomstandigheden, een goede balans en nauwkeurige manoeuvreerbaarheid, korte remafstanden onder natte omstandigheden en bij sneeuw, en een goede prijs-kwaliteitverhouding.” Volgens het magazine had de Quatrac 5 ook de beste balans tussen zomer- en winterprestaties.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.