Vredestein Quatrac 5 wint Autobild Allrad test

Vredestein Quatrac 5 wint Autobild Allrad test

Wederom is de Vredestein Quatrac 5 uit de bus gekomen als winnaar van een test met 4-seizoenenbanden, de AutoBild Allrad test. Deze overwinning onderstreept volgens Vredestein het feit dat deze allrounder de ideale band is voor automobilisten die niet twee maal per jaar willen wisselen en toch altijd veilig en comfortabel onderweg willen zijn.

Prestaties op sneeuw
In de test werd de Vredestein Quatrac 5 in maat 215/60 R16 gemonteerd op een middelgrote SUV met vierwielaandrijving en vergeleken met de belangrijkste concurrenten. Op alle veiligheidsgerelateerde onderdelen behaalde de Vredestein Quatrac 5 uitstekende resultaten, aldus Vredestein: “Zijn prestaties op sneeuw zijn zelfs indrukwekkend volgens het magazine: ‘Uitmuntend op sneeuw, goede grip op droog en nat wegdek en een zeer lage rolweerstand.’ En met een score van 3000 N (Newton) voor tractie op sneeuw ‘presteert de band bijna zo goed als een echte winterband’.”

4-seizoenenband
Vredestein presenteerde haar eerste 4-seizoenenband meer dan 20 jaar geleden en introduceerde de Vredestein Quatrac 5 in 2014. De band is verkrijgbaar tot en met snelheidscodering Y en is geschikt voor snelheden tot 300 km.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.