Vredestein onthult Superpasso-racefietsband
(Foto: Vredestein)

Vredestein onthult Superpasso-racefietsband

Vredestein introduceert een nieuwe racefietsband. Volgens het merk heeft de Superpasso een lage rolweerstand en uitstekende grip.

De Superpasso is afgestemd op velgprofielen van 19 millimeter. Hij is daarom geschikt voor zowel trainings- als wedstrijddoeleinden. De band is zowel als tubetype en tubeless ready, in de maten 23, 25, 28 en 32 millimeter verkrijgbaar. Het Nederlandse wielerteam Beat Cycling neemt dit jaar als eerste ploeg deel aan wegwedstrijden op de Superpasso. Het bandenmerk vertelt dat de band in samenwerking met ontwerper Rodolfo Frascoli tot stand is gekomen en vernoemd is naar Italiaanse bergpassen.

Het lichte 150 TPI karkas van de Superpasso moet voor een soepel rolgedrag en extra comfort zorgen. Speciaal voor afdalingen heeft Vredestein zijn Tricomp-technologie in de band geïntegreerd. Deze technologie gebruikt verschillende compounds in het midden- en schoudergedeelte van het bandprofiel. Dit zorgt voor een betere grip en wegligging in wisselende weersomstandigheden, in vergelijking met enkel- of duocompoundbanden. Vredestein heeft Tricomp ontwikkeld door zijn opgedane kennis uit de automotive-divisie van het bedrijf te verwerken.

Tyre Sealant

Het bandenmerk stelt dat de Superpasso ook goede lekbeschermingseigenschappen heeft door zijn Sportex Protection Layer (SPL). Hierdoor moet de kans op lekrijden aanzienlijk lager uitvallen dan bij een normale raceband. De Superpasso TLR (Tubeless Ready) kan daarnaast preventief lekvrij gemaakt worden met behulp van Vredestein’s Tyre Sealant, een vloeibare latex. Deze combinatie biedt volgens het bedrijf drie belangrijke voordelen. Als eerste kunnen rijders met een lagere bandenspanning rijden, wat tot meer comfort en grip moet lijden. Daarnaast is een binnenband niet nodig en hierdoor neemt de rolweerstand af. Dit komt doordat de meeste rolweerstand wordt veroorzaakt door de wrijving tussen de binnenband en de band. Verder scheelt dit ook twintig gram per wiel. Als laatste punt haalt Vredestein de lekbestendigheid aan. Aangezien het bandenafdichtmiddel de band afdicht wanneer een scherp object de band beschadigt.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.