Vredestein krijgt 25 nieuwe maten voor het hele jaar door
(Foto: Shutterstock)

Vredestein krijgt 25 nieuwe maten voor het hele jaar door

Apollo introduceert 25 nieuwe maten Vredestein allseason-banden in diameters tussen 15 en 22 inch. Deze stap zet de bandenmaker na een eigen onderzoek afgerond te hebben. Hieruit bleek dat zeventig procent van de ondervraagden bij de volgende bandenwissel allseason-banden overweegt.

Volgens het merk steeg de verkoop van allseason-banden voor corona jaarlijks met 23 procent. Daarom krijgen drie verschillende banden nieuwe maten: de Quatrac, Quatrac Pro, en de Comtrac 2 allseason+. Deze laatste is bedoeld voor bedrijfsvoertuigen en legt de focus op veiligheid en comfort. Een speciale compound moet de prestaties over lange afstanden optimaal houden. Op dit moment is de Comtrac beschikbaar voor velgen van 15 tot 17 inch, maar hier komen in het najaar van 2021 zes nieuwe maten bij.

De Quatrac was alleen verkrijgbaar in 15 en 16 inch en is bedoeld voor het middensegment.  Naast de rij-kenmerken benadrukt Apollo ook de ecologische kenmerken van de band. Een lagere rolweerstand en langere levensduur moeten hem namelijk minder milieubelastend maken. Voor velgen van 15 inch krijgt deze bandenlijn er dit jaar nog acht nieuwe maten bij. Daarnaast krijgt zijn grote broer, de Quatrac Pro, ook een uitbreiding. Deze band is bedoeld voor auto’s met meer vermogen en suv’s en staat vooral bekend om zijn grip onder verschillende weersomstandigheden. Deze band was al beschikbaar voor velgen van 17 tot 21 inch, maar krijgt hier 11 extra maten bij. Voor het eerst komen deze banden ook beschikbaar voor wielen van 22 inch.

Groei van het segment

Apollo lanceerde in de vroege jaren negentig voor het eerst Vredestein allseason-banden. Het bedrijf stelt dat alle kennis die sindsdien is opgedaan in de nieuwste modellen is verwerkt en verwacht verder groei in het segment. “Allseason-banden worden steeds populairder als gevolg van steeds onvoorspelbaarder weer. Daarnaast willen consumenten een voordelige oplossing voor het hele jaar,” vertelt Yves Pouliken, sales & marketing director, bij Apollo Europa, in een persbericht. “Autobezitters willen niet meerdere keren per jaar van band wisselen en zijn daarom op zoek naar een veelzijdig product. Iets dat een niveau van veiligheid en grip behoudt over een breed bereik van weersomstandigheden, waaronder stortregens en ijzel.”

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.