Vredestein groeit verder in winter- en vierseizoenenbanden

Vredestein groeit verder in winter- en vierseizoenenbanden

Vredestein blijft marktleider in zowel de winterbanden als de vierseizoenenbanden. Dit blijkt uit het zojuist verschenen Bandenmonitor van Kwikfit voor het voorjaar van 2020.
Groei
Het wegdekaandeel van de vierseizoenbanden is ook nu weer toegenomen, van 11,5% in 2019 naar 13,3 procent. Volgens KwikFit is Vredestein de absolute marktleider in vierseizoenbanden met 40,8 procent en laat zelfs een forse groei zien ten opzichte van vorig jaar (32,0 procent). Er is een ruime voorsprong op de nummer 2 Michelin met 10,8 procent.
Geen echte winters
Terwijl het aantal Nederlanders dat afgelopen winter op winterbanden reed enorm is gedaald nam het wegdekaandeel van vierseizoenenbanden juist erg toe. Arjan van der Meer, Marketing Director van KwikFit, zegt te verwachten dat het wegdekaandeel van de vierseizoenenband blijft groeien: “Zeker als we in Nederland geen echte winters meer krijgen. Het wegdekaandeel van de zomer- en winterbanden kan nu een iets vertekend beeld geven, omdat we er vanuit gaan dat veel Nederlanders dit jaar de winterbandenwissel niet hebben laten uitvoeren.”
Het onderzoek voor de zeventiende KwikFit Bandenmonitor is uitgevoerd in januari en februari 2020 onder ruim 2.100 particuliere en zakelijk gereden auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.