Vredestein belooft autokwaliteit voor e-bike-banden
(Foto: Apollo)

Vredestein belooft autokwaliteit voor e-bike-banden

Vredestein brengt zijn eerste micro-mobility band, de ‘Cargo’, uit. De nieuwe band is speciaal ontwikkeld voor elektrische bakfietsen en andere kleine bezorgvoertuigen.

De Cargo maakt zijn debuut op de Eurobike-bandenbeurs in Frankfurt, na twee jaar ontwikkeling. Daar zal de band onder de nieuwste EAV Ecargo-fiets te zien zijn. Het Britse EAV heeft ook al direct een samenwerkingsovereenkomst getekend met Vredestein’s moederbedrijf Apollo. Daarin staat dat Vredestein zijn vierwielige bezorgfietsen van banden voorziet.

“We hadden nog geen product in dit snelgroeiende segment. Daarom konden we het project met een schone lei beginnen. Ons R&D-team hanteerde een vindingrijke benadering om enkele van de belangrijkste tekortkomingen van conventionele fietsbanden aan te pakken. Ze gebruikten namelijk inzichten uit onze nieuwste autobanden. Dat heeft ervoor gezorgd dat de Vredestein Cargo een geheel nieuwe maatstaf is op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, prestaties, eigendomskosten en veiligheid”, vertelt Alexander Mai, Manager Two Wheel Tyres bij Apollo, in een persbericht.

Eigenschappen

De Cargo meer duurzaamheid, stabiliteit en lekbestendigheid bieden dan de conventionele fietsbanden, die deze voertuigen meestal meekrijgen. Om dat te bereiken heeft de band een speciale compound en apex-ontwerp om de zijwanden te versterken. Daarnaast moeten een robuust karkas, met een staaldraadhiel voor een langere levensduur zorgen. Vredestein stelt dat dit meer dan zes keer langer is dan van een gewone fietsband. Daarnaast stelt het merk dat zijn eigen testen uitwijzen dat de Cargo ongeveer 8 tot 10 duizend kilometer meegaat. Omdat een gewone fietsband ongeveer 1.500 kilometer gemiddeld meegaat, moet de Cargo hier dus vooral op de lagere eigendomskosten mee kunnen concurreren.

De nieuwe band is verkrijgbaar in een maat, met een diameter van 20 inch (508 millimeter) en een breedte van 2,2 inch (55 millimeter). De bandenmaker komt in 2023 met meer maten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.