Volvo en Qamcom zetten TPMS-bedrijf op
(Foto: Shutterstock)

Volvo en Qamcom zetten TPMS-bedrijf op

Volvo, onderzoeksbureau Qamcom en uitvinder Roman Iustin gaan gezamenlijk een geautomatiseerd bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) ontwikkelen. Hiervoor is de gezamenlijke bv Fyrqom opgezet.

Tegenwoordig moet de bandenspanningssensor TPMS op elke vrachtwagen handmatig worden gekalibreerd bij een servicebeurt en wanneer een band wordt verwisseld. Fyrqom moet dit kalibratieproces volledig automatiseren, waardoor er meer efficiëntie en veiligheid in het proces is. Daarnaast zijn hierdoor kosten omlaag te brengen, omdat het niet hoeven checken van de TPMS arbeidsuren bespaart.

“We zijn trots om samen met de Volvo Group deel uit te maken van deze nieuwe onderneming. Ik ben ervan overtuigd dat onze pool van experts op het gebied van onderzoek en technologie technologische groei gaan versnellen. We zien ook een groot potentieel om verschillende synergiën tussen onze bestaande bedrijven en Fyrqom te ontsluiten, wat gunstig is voor het optimaliseren van de route naar de markt”, vertelt Jonas Sandberg, medeoprichter van Qamcom Group, in een persbericht. Qamcom ondersteunt Fyrqom op gebieden zoals juridische zaken, IPR-strategie, financiën, boekhouding, belastingen, HR en inkoop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.