VMI Group standaardiseert ontwikkeling bandenmachines

VMI Group standaardiseert ontwikkeling bandenmachines

VMI GroupVMI Group, producent van productiemachines van auto- en vrachtauto banden,  standaardiseert de ontwikkeling van deze machines.
Bandenmachines
“Elke bandenfabrikant stelt specifieke eisen aan de productiemachines”, aldus Victor de Heij, manager supply en 3D-CAD expert binnen VMI. “Het is daarom niet mogelijk standaardmachines aan te bieden. Tot enkele jaren geleden was elke machine die wij afleverden nog opnieuw ontwikkeld. Maar dat belemmert de groei.”
Bouwstenen
VMI begon daarom met de productie van machines, vervaardigd uit uitwisselbare bouwstenen. Dit betekende een flinke reductie van het aantal engineering- en productie uren. “Wat uiteindelijk tot een aanzienlijke kostenreductie en verhoging van de kwaliteit heeft geleid”, aldus De Heij. “Ons doel was om 80% van een order met bouwstenen samen te stellen. In de jaren 2010 en 2011 hebben we een percentage van zelfs 90% gehaald.”
Bandenfarikanten
Enkele grote bandenfabrikanten maken hun eigen productiesystemen, in de rest van de markt is VMI marktleider. De machines worden wereldwijd verkocht. Wereldwijd werken er 800 mensen, in Nederland zo’n 450.
VMI Holland is onderdeel van TKH Group NV en heeft locaties in Nederland, China en Amerika.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.