Van Gansewinkel start verwerking afval KwikFit Groep

Van Gansewinkel start verwerking afval KwikFit Groep

Van Gansewinkel start per direct met de afvalinzameling en -verwerking voor de ruim 200 vestigingen van de KwikFit Groep in de Benelux.
Recycling
Van de ruim 1.900 ton die bij KwikFit wordt ingezameld wordt ruim 1.500 ton gerecycled en krijgt zo geheel of gedeeltelijk een tweede leven..De vestigingen zijn onder andere distributiecentra, werkplaatsen en kantooromgevingen, wat ook de weerslag kent in het type te verwerken afval. “KwikFit is een opdrachtgever die op zoek is naar een afvalverwerker die in staat is het afval van alle vestigingen zoveel mogelijk gescheiden in te zamelen en een tweede leven te geven”, aldus Dennis Leeuwerik, Directeur Marketing & Sales bij Van Gansewinkel. “Zo zamelen we voor de autoserviceketen op de kantooromgevingen en distributiecentra al het papier en karton in.”
Afvalstromen
De afvalstromen op de werkplaatsen zijn een stuk omvangrijker: “Daar zamelen we onder andere loodaccu’s, schroot, wiellood, afgewerkte olie, koelvloeistof, remolie, oliehoudend afval en bedrijfs-KGA (klein gevaarlijk afval) in.”
In totaal gaat de afvalverwerker ruim 1.900 ton afval inzamelen, waarvan bijna 80% na bewerking een tweede leven als grondstof krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.