Vaco zet in op vernieuwde banden

Vaco zet in op vernieuwde banden

De sector Bandenvernieuwing van Vereniging Vaco heeft een nieuwe brochure gemaakt over vernieuwde banden voor zware bedrijfsvoertuigen, zoals vrachtwagens, bussen en grondverzet- en landbouwmachines.  Het eerste exemplaar is deze maand tijdens de ‘Dag van het eigen vervoer’ door Vaco overhandigd aan de algemeen directeur van EVO, Machiel van der Kuijl.
Bandenvernieuwing
Volgens Jan Driessen, voorzitter van de sector Bandenvernieuwing van Vaco, zouden vernieuwde banden vanzelfsprekend moeten zijn: “Maar geheel onterecht is niet iedereen daarvan overtuigd, en daar willen we nu wat aan doen met duidelijke en objectieve productinformatie.”
Duurzaamheid
In Europa wordt 42% van de banden voor zware voertuigen vernieuwd. In Nederland is dat 38%. “Te weinig”, vindt Driessen. “Uit het oogpunt van duurzaamheid zou dat minstens 50% moeten zijn. Als je de voordelen van vernieuwde banden op een rijtje zet, kan je bijna niet anders dan voor vernieuwde banden kiezen. We moeten af van het vooroordeel dat een kapotte band langs de weg een ‘covertje’ is. Een vernieuwde band is even goed als een nieuwe band.”
Volgens Vaco worden er aan de kwaliteit van vernieuwde banden hoge eisen gesteld. Bovendien is de kilometerkostprijs 35 tot 50% lager. “Daarnaast passen vernieuwde banden uitstekend bij maatschappelijk verantwoord ondernemen.”
De brochure is gestuurd naar bedrijven en ondernemers die actief zijn in goederenvervoer, personenvervoer, grondverzet, land- en tuinbouw en naar alle Nederlandse gemeenten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.