Vaco: Vertrouwen van bandenbedrijven neemt toe

Vaco: Vertrouwen van bandenbedrijven neemt toe

85 procent van de Vaco-bedrijven verwacht goed door de coronacrisis te komen. Dit blijkt uit de elfde Coronamonitor (4-11 november). Dat is 5 procentpunt meer dan tijdens de vorige Coronamonitor werd gemeten.
Impact
Het verwachte omzetverlies van de leden is met 1 procent gedaald tot 20 procent. Momenteel heeft 28 procent nog geen beeld van de omzetontwikkeling door de coronacrisis. Volgens de vereniging van de bandenbranche wordt de impact van de coronacrisis groter op bandenbedrijven. Daarnaast neemt het personeelsverzuim toe, vanwege medewerkers die in quarantaine moeten gaan.
Minder werk
De terugloop van werk in de werkplaats is te zien in de top 5 impact op de bedrijfsvoering. ‘Minder werk in de werkplaats’ werd door 63 procent genoemd op de vraag hoe de coronacrisis wordt gevoeld. Hiermee blijft deze indicator op de eerste plaats staan, gevolgd door ‘minder klanten’ met 61 procent. Van de respondenten meldt 39 procent dat de orderportefeuille minder gevuld is.
Het merendeel van de bedrijven (89%) verwacht geen afscheid te hoeven nemen van werknemers (-10 procentpunt). Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van steunmaatregelen, zoals de NOW-regelingen, ligt op 29 procent. (Bron Automotive Werkplaats. Foto: Shutterstock)
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.