Vaco: steekproeven op certificeringseisen
(Foto: Shutterstock)

Vaco: steekproeven op certificeringseisen

Vaco heeft audit-bedrijf Vibber opdracht gegeven om bandenservicebedrijven steekproefsgewijs te controleren op de certificeringseisen van de sector Bandenservice.

De branchevereniging stelt dat Vibber telefonisch afspraken maakt met de bedrijven die in de steekproef vallen. Deze afspraken worden daarna per e-mail bevestigd, met in de bijlage de certificeringseisen (basiseisen of MVO+ eisen). De auditor controleert tijdens de rondgang in het desbetreffende bedrijf of het aan de eisen voldoet. Daarnaast stelt Vaco samen met Vibber ondernemers te steunen met de invulling van regels, mochten tijdens het bezoek punten van verbetering blijken. De vereniging adviseert bedrijven zich goed voor te bereiden op de schouwing. Aan de hand van de certificeringseisen kunnen ondernemers nagaan of hun bedrijf aan de gestelde eisen voldoet.

Certificaat

Een Vaco Erkend- en Vaco MVO+ gecertificeerd bandenservicebedrijf bewijst met de certificering aan meerdere eisen te voldoen. Hieronder vallen vakkennis, ervaring en werkplaatsuitrusting. Daarnaast gaan de eisen ook over veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De sector Bandenservice heeft basiseisen waaraan alle leden van de sector Bandenservice moeten voldoen. Ook kunnen ondernemers zich verder profileren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO en MVO+). De bedrijven die hiervoor kiezen krijgen daarom een aanvullend pakket aan eisen waar zij zich aan moeten houden. Hieronder vallen eisen op het gebied van milieu, energiebesparing, behandeling van klachten, het leveren. Ook vallen het positief bijdragen aan de maatschappij (sociale projecten) en duurzame inzetbaarheid hieronder.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.