Vaco pleit voor aandacht banden recreatievoertuigen

Vaco pleit voor aandacht banden recreatievoertuigen

Met de meivakantie en hogere temperaturen in het vooruitzicht pleit Verenging Vaco voor extra aandacht voor de banden onder de recreatievoertuigen.
Banden controleren
Veel van de ruim 460 duizend in Nederland geregistreerde caravans en bijna 90 duizend campers gaan daarbij de weg op, evenals een groot aantal vouwwagens en trailers. Volgens Vaco heeft onderzoek aangetoond dat het leeuwendeel van de eigenaren zelf de banden controleert en dat niet laat doen door een bandenspecialist. Bijna 10% controleert zijn banden zelfs nooit of in ieder geval niet elk jaar. “Kampeerders en andere recreanten zijn zich niet altijd bewust van de gevaren van slechte of verouderde banden”, stelt Branchemanager Edwin Brinksma. “Als het mis gaat, gaat het goed mis.”
Schade
Mocht na controle blijken dat de eigenaar de banden moet vervangen, dan wegen de kosten niet op tegen de schade die ontstaat door een klapband: “De vakantievreugde is dan volledig verdwenen. Bovendien veroorzaakt deze groep veel leed bij andere weggebruikers en daarnaast nog eens flinke files.”
Voor vakantiegangers met caravan of trailer heeft Vaco handige tips opgesteld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.