Truck Academy West-Brabant en Zeeland van start

Truck Academy West-Brabant en Zeeland van start

ROC West-Brabant krijgt zijn eigen Truck Academy, op het Radius College in Breda. Dit meldt Bovag.
7e Truck Academy
Op 26 januari hebben ROC West-Brabant, Bovag en vertegenwoordigers van dealerbedrijven een convenant gesloten voor het opzetten van de West-Brabantse Truck Academy. Het is de zevende Truck Academy. Deze wordt opgestart voor schooljaar 2018-2019 en betreft de opleidingen Bedrijfsautotechnicus, Eerste Bedrijfsautotechnicus en Technisch Specialist Bedrijfsauto’s. Via de academy kunnen studenten zich extra gastlessen en keuzedelen verder specialiseren.
Toponderwijs
De Truck Academy’s hebben als doel toponderwijs te realiseren, onder meer door het verbeteren van de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en de praktijk. Deze vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven maakt dat het onderwijs nog meer toegespitst wordt op de vraag van de arbeidsmarkt en zelfs naar een hoger plan wordt getild. Truckbedrijven kunnen gericht invloed uitoefenen op het curriculum van de opleiding, zodat de aansluiting tussen school en praktijk gegarandeerd is.
Initiatiefnemer is Bovag. Er wordt gestreefd naar negen locaties, verdeeld over Nederland. Het project wordt ook ondersteund door truckimporteurs door leerkrachten bij te scholen en moderne leermiddelen aan te bieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.