Trelleborg ziet omzet sterk groeien

Trelleborg ziet omzet sterk groeien

In het vierde kwartaal van 2017 is de omzet van Trelleborg met 16,3 procent gegroeid tot 7,7 miljard Zweedse Kronen. Dit meldt de producent van landbouwbanden in haar zojuist verschenen kwartaalverslag.
Mitas
De groei van de omzet kwam voornamelijk door de afdeling Wheel Systems, met een groei van 39,7 procent, inclusief de resultaten van het in 2016 aangekochte Mitas.
Voorziening
De EBIT (bedrijfsresultaat) steeg met 10 procent tot 928 miljoen Zweedse Kronen. De winst kwam uit op 273 miljoen Zweedse Kronen, 47 procent lager dan een jaar eerder. Over geheel 2017 kwam de winst uit op 2,87 miljard Zweedse Kronen, 56 procent lager dan een jaar eerder. Dit verlies kwam door een voorziening die werd genomen voor de desinvestering van een ander bedrijfsonderdeel. De landbouwsector deed het wel goed.
CEO Peter Nilsson gaf aan dat de Europese landbouwmarkt het goed deed: “We hopen dat ook de Noord-Amerikaanse landbouwmarkt weer gaat groeien na enkele jaren van neergang.” Hij verwacht dat ook in het eerste kwartaal van 2018 de resultaten zulle groeien met dubbele cijfers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.