Trelleborg ziet omzet en winst stijgen

Trelleborg ziet omzet en winst stijgen

2018 was een goed jaar voor Trelleborg. De omzet steeg met 8 procent tot 34,0 miljard Zweedse Kronen ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt de bandenproducent in haar jaarverslag.
Record
Het bedrijfsresultaat steeg met 15 procent tot 4,7 miljard Zweedse Kronen, het hoogste ooit behaald door Trelleborg. De winst steeg tot 3,2 miljard Zweedse kronen.
Ook in het vierde kwartaal deed de bandenproducent goede zaken. De omzet in deze periode steeg met 8 procent tot 8,3 miljard Zweedse Kronen en het bedrijfsresultaat steeg met 5 procent tot 997 miljoen. Ook dit was het hoogste voor het bedrijf ooot behaald in een kwartaal.
Groei
2018 liet groei van de verkoopaantallen in bijna de gehele wereld zien. Alleen in delen van Oost-Europa was er een beperkte daling, als gevolg van moeilijkheden in het productieproces in de Tsjechische fabriek. Verder verkocht Trelleborg iets minder landbouwbanden, maar dit kwam vooral vanwege een verkooppiek in 2017. Banden voor industrie en bouwmachines lieten juist een groei zien.
Trelleborg is positief voor 2019. De verwachting is dat de vraag iets lager zal liggen dan het niveau in het vierde kwartaal van 2018, maar ongeveer gelijk als die in het derde kwaraal, aldus de bandenproducent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.