Trelleborg rondt overname CGS Holding af

Trelleborg rondt overname CGS Holding af

TrelleborgTrelleborg heeft de overname van CGS Holding afgerond. Dit laat de producent van wielen en banden voor industrie en landbouw weten.

Mitas
CGS, voorheen eigendom van privé-investeerders, is actief in de sector van landbouw, industrie en gespecialiseerde banden, en van polymeeroplossingen. Het bedrijf is gevestigd in Tsjechië en heeft een omzet van 5,6 miljard Zweedse Kronen.

CGS Holding omvat onder meer het bandenmerk Mitas, dat twee derde van de totale omzet vertegenwoordigt. Dit bandenmerk zal geïntegreerd worden in de divisie Trelleborg Wheel Systems. Tijdens de overgangsperiode zullen andere activiteiten voorlopig onafhankelijk blijven.

Omzet verdubbelen
Volgens Peter Nilsson, CEO van Trelleborg, betekent de overname dat de omzet van Trelleborg bijna zal verdubbelen in de landbouwbanden: “De leidende positie wordt versterkt en Trelleborg zal ook een grotere rol spelen in aanvullende nichemarkten.”
Na de overname zal Trelleborg een omzet hebben van 30 miljard Zweedse Kronen, met ongeveer 23,000 werknemers in 47 landen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.