Trelleborg ProgressiveTraction wint Britse milieuprijs

Trelleborg ProgressiveTraction wint Britse milieuprijs

De Trelleborg ProgressiveTraction technologie heeft een innovatie award gewonnen tijdens de Lamma 2015 vakbeurs voor landbouwwerktuigen in Groot-Brittannië.
Milieu
Tijdens de vakbeurs werd de Lamma Innovation Award uitgereikt aan het ‘beste nieuwe product of innovatie’ op gebied van milieu. De verkiezing wordt gesponsored door het IAgrE (Institute of Agricultural Engineers) en draait om ‘buitengewone bijdragen aan landbouwkundig ingenieurswerk en de bijhorende bedrijfstakken’. De jury koos de ProgressiveTraction vanwege haar positieve effect op het milieu.
Dubbele nokken
De ProgressiveTraction band van Trelleborg werd speciaal ontworpen om de efficiëntie en prestaties te verbeteren, dankzij de dubbele nokken. Doordat de nokken de bodem op verschillende momenten raken zorgen ze voor een geleidelijke vrijgave van de trekkracht en voor een superieure flotatie. Het resultaat is een gelijkmatige verdeling van de bodemdruk dankzij de extra brede voetafdruk, volgens Trelleborg bevorderlijk voor de gewasopbrengst en voor het minder samendrukken van de bodem en erosie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.