Trelleborg ontvangt Innovation Award tijdens SIMA

Trelleborg ontvangt Innovation Award tijdens SIMA

Op donderdag 24 november ontving Trelleborg een gouden medaille tijdens de uitreiking van de 2017 SIMA Innovation Awards.

Bandenspanning
Reden van de gouden medaille was Trelleborgs’ Variable Inflation Pressure-systeem dat binnenkort op de markt wordt gebracht. Het VIP systeem werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met tractorfabrikant Agco Fendt. Het is een slim en autonoom wiel dat zelf de spanning van een band van een maaidorsmachine aanpast. Dit gebeurt afhankelijk van de belasting tijdens de werking. Hiermee wordt de afdruk van de band en daardoor de bodemverdichting zoveel mogelijk beperkt.

Technologie
De uitreiking van de SIMA Innovation Awards vond plaats tijdens de persconferentie voor de SIMA vakbeurs in Parijs. Trelleborg voorzitter Paolo Pompei nam de award in ontvangst. Hij zei:bijzonder trots te zijn dat de landbouwsector Trelleborg erkent vanwege haar innovatieve oplossingen. “Precision Farming-technologieën worden momenteel op meer dan 5% van de ontgonnen oppervlakte toegepast. Algemeen wordt verwacht dat dat aandeel binnen de komende tien jaar tot 20% zal stijgen. Onbemande machines en robots die met het Internet of Things (IoT) verbonden zijn, worden hierdoor snel een realiteit in de moderne landbouw. Deze oplossingen helpen landbouwers om meer te produceren met minder.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.