Trelleborg koopt Maine Industrial Tire

Trelleborg koopt Maine Industrial Tire

De Zweedse bandenmaker Trelleborg AB heeft Maine Industrial Tire LLC gekocht.
Maine Industrial Tire produceert banden voor industriële voertuigen, zoals vorkheftrucks. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van zo’n 92 miljoen dollar en telt in totaal 650 medewerkers. Het bedrijf heeft fabrieken in China.
Volgens Trelleborg is de acquisitie onderdeel van de strategie om haar positie te versterken in winstgevende marktsegmenten. “De acquisitie versterkt onze positie als wereldleider en als sterke locale businesspartner in de twee grootste industriële bandenmarkten China en Noord-Amerika”, aldus Maurizio Vischi, president van Trelleborg Wheel Systems. “Maine Industrial Tires heeft een zeer attractief portfolio van vooruitstrevende producten. Naast banden voor heftrucks ontwikkeklt en produceert Maine Tire ook speciale banden voor bijv. de bouw, mijnbouw en afvalmanagement.”
Begin 2011 verwierf Trelleborg al productiefaciliteiten van Maine Tire’s Hebei Starbright Tire Co.
Maine Industrial Tire is opgericht door de Ganz-familie uit Massachusettes en de Elowitch familie uit Maine, oprichter van Maine Rubber in 1949. Dit laatste bedrijf werd onderdeel van de GPX Tire International; na diens faillissement in 2010 veranderde de naam in Maine Tire.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.