Trelleborg koopt Canadese bandendistributeur

Trelleborg koopt Canadese bandendistributeur

De Zweedse bandenproducent Trelleborg Wheel Systems heeft Pneus ICM Inc. overgenomen, een Canadese bandendistributeur met een hoofdvestiging in Montreal. Dit laat de bandenfabrikant weten.
Bandendealer
Pneus ICM is de tweede grootste bandendealer van industriele banden in de regio rond Montreal met als werkgebied het oosten van Canada. Naar eigen zeggen betreedt Trelleborg met de overname een nieuw marktgebied. Volgens Paolo Pompei, CEO van Trelleborg Wheel Systems, biedt de overname een goede mogelijkheid om de verkopen verder te laten stijgen: “We kunnen nu onze positie in de vervangingsmarkt verder verstevigen en uitbreiden in een aantrekkelijke en groeiende markt.”
Distributienetwerk
De overname komt voort uit Trelleborg’s strategie om haar positie in aantrekkelijke markten te verstevigen. Het vergroot Trelleborg’s distributienetwerk met een nieuwe belangrijke geografische markt.
Pneus ICM is opgericht als Southward Tire Industrial Division Ltd, en werd in 2007 een onderdeel van ICM Tires Inc., actief met de bandenmerken Continental, Mega-T, Solideal, Superior, Unitrac en Westlake.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.